συκια χαλκιδικησ

Η Συκιά είναι κωμόπολη με 3.853 κατοίκους και έδρα του πρώην Δήμου Τορώνης και νυν Δήμου Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής. Αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα με την ίδια ονομασία . Είναι το νοτιότερο και πιο απομονωμένο χωριό της Σιθωνίας, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τη γεωργία, τη μελισσοκομία, τη κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Τα σπίτια διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα σε ό,τι αφορά την αγιορείτικη αρχιτεκτονική. Στον οικισμό υπάρχουν ΚΕΠ, ιατρείο.

the magic place of sykia chalkidiki

m

Η Συκιά είναι ένα από τα παλιότερα και μεγαλύτερα χωριά της Χαλκιδικής. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Σιθωνίας και φημίζεται τόσο για την εξωτική παραλία του όσο και για τη μεγάλη του ιστορία.

 

Πρόκειται για έναν χαλαρό και ήρεμο χωριό με γραφικά παλιά σπίτια και στενά σοκάκια. Τα οικήματα διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και στοιχεία της μοναστικής αρχιτεκτονικής, καθώς το χωριό άνηκε στη μονή Μεγίστης Λαύρας. Θα βρείτε μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, για τη διαμονή σας και οι κλασικές ταβέρνες, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις. Η επική παραλία της Συκιάς απέχει τρία χιλιόμετρα από το χωριό.